tüp bebek tedavisi

Tüp Bebek Tedavisi

Tüp Bebek tedavisinde yüksek başarıyı ilke edinen hastanemiz tecrübeli doktor, hemşire ve sağlık personelimizle 7 gün 24 saat hizmet vermektedir.


Deneyimli Tüp bebek ekibimiz infertililte (kısırlık) nedenlerinin araştırılıp ortaya konulmasında bilimsel verilerle ve en yeni tekniklerle çalışarak çifte özel tedaviyi programlayıp, en yüksek başarı oranlarına ulaşılmasını hedeflemiştir. Bu tedavi boyunca çiftimiz aile sıcaklığı ve güvenini içinde her aşamada aydınlatılır.

Kliniğimiz muayene birimleri gelişmiş embriyoloji, androloji laboratuvarları, ameliyathane ve yataklı kısımdan oluşmaktadır.’ Buraya kliniğin çekimi konabilir’

İNFERTİLİTE NEDİR KİMLER BAŞVURMALI

İnfertilite bir çiftin 12 ay boyunca korunmasız ve düzenli cinsel ilişkiye rağmen gebelik elde edememesidir. Ancak 35 yaş üzerinde veya ailesinde erken menopoz öyküsü yumurtalık kist veya operasyon öyküsü olanlar 6ay gebelik oluşmadığında başvurabilirler

TEDAVİ BASAMAKLARI NELERDİR

Çiftin ayrıntılı muayenesi sonrasında gerekli hormonal testler, sperm testi hsg (histerosalpingografi-rahim filmi) ile tüplerin değerlendirilmesi bazı durumlarda kromozomal genetik testler, çifte özel ek testler yapılabilir.

Yapılan değerlendirilme sonrasında kendiliğinden gebelik şansı olup olmadığı ve doğal takip bekleme süreci belirlenir. Gebelik şansı yok veya çok düşükse veya beklenen sürede gebelik olmadıysa döllenme şansını arttırıcı tedavilere başlanır yumurtlama düzenleme ve uyarılması ve ilişki planlanması ilk aşamadır. Başarılı olmadıkça bir üst basamak tedaviye çıkılır, aşılama yapılabilir. Rahim tüp ya da yumurtalıklarda infertilite yaratan veya tedaviyi olumsuz etkileyebilecek myom, polip, kistler, rahim içi septum yapışıklık, hidrosalpenks gibi problemleri çözme amaçlı laporoskopik histeroskopik operasyonlar gerekebilir. Son aşamada tüp bebek yapılır. Pgd(embriyonun genetik araştırması)  ile genetik taramalar, erkek infertilite araştırmaları tese (testisten cerrahi olarak sperm elde edilmesi) gerekebilir. Her çiftin hangi basamaklardan ne sürede gececeği çiftin durumuna özgü tedavi programı ile belirlenir.

TÜP BEBEK NEDİR

Tüp bebek yöntemi infertilite tedavisindeki son aşamadır. Tüp bebek, IVF (in vitro fertilizasyon) ve İCSİ (İntrasitoplazmik Sperm Enjeksiyonu) tekniklerinden oluşmaktadır. Tedavide kadından alınan yumurta ile erkekten alınan spermlerin laboratuvar ortamında bir araya getirilmesi ve döllenme sonrası oluşan ve geliştirilen embriyoların rahim içerisine transfer edilmesidir. Üreme çağındaki çiftlerin %15’inde infertilite problemi gözlenir ve bu çiftlerin %20’sinde tüp bebek yöntemine ihtiyaç duyulur.

TÜP BEBEK TEDAVİSİ KİMLERE UYGULANIR?

Tüp bebek veya mikroenjeksiyon;

  1. Tüplerin tıkanık veya anormal olması,
  2. Yumurtlama bozukluğu ve azalmış yumurtalık rezervi varlığında,
  3. Erkekte sperm olmaması veya yeterli sayı hareket ve morfolojide sperm olmaması
  4. Diğer tedavilere yanıt alınamayan durumlar,
  5. Genetik aktarımı olan hastalıkların varlığı,
  6. Polikistik over sendromu
  7. Açıklanamayan infertilite olgularında uygulanır.

TÜP BEBEK İŞLEMİNİN AŞAMALARI NELERDİR?

Eşlerin genel sağlık ve enfeksiyon tarama testleri sonrasında kadın adetinin 2 yada 3 gün değerlendirmesinde tedavi protokolü belirlenir.

Her adet döneminde kadınlar ayda bir yumurta geliştirir. Tedavinin ilk basamağında Kontrollü Ovarian Hiperstimülasyon (KOH) ile yumurtalıkları uyarıcı gonodotropin hormon ilaçları kullanılarak.

Bir adet döngüsünde fazla sayıda ve kaliteli yumurta elde etmek amaçlanır. Belirli aralıklarla yapılan ultrason muayeneleri ile yumurtanın içinde bulunduğu kesecik olan folikül gelişimi ölçülerek kontrol edilir. En az 3 adet folikül 17-18 mm’ye ulaştığında çatlatma iğnesi HCG (Human Chorionic Gonodotropin veya R-LH) enjeksiyonu yapılır. Bu esnada rahim içi (endometrium) kalınlığı da en az 7 mm olmalıdır. Çatlatma iğnesinden 34-36 saat sonra anestezi altında ve ultrason eşliğinde ikinci aşamamız olan yumurta toplama işlemi yapılır.

Yumurta toplama işlemi sonrası hormonal dengenin korunması için tedaviler başlanır.(Luteal faz desteği)Embriyoloji laboratuarına alınan yumurtalar işlem için hazırlanır. 

Oositlerin toplandığı işlem gününde erkek de sperm örneği verir. Sperm alınması için en ideal yöntem mastürbasyondur. Ancak semende canlı sperm yok ise cerrahi olarak testislerden sperm alınır.  İCSİ yöntemi ile bir sperm bir yumurta içine enjekte edilir.  Elde edilen embriyoların uygun laboratuar koşullarında gelişimi her gün takip edilir.

Gebelik sağlama açısından en yüksek potansiyele sahip olan en kaliteli embriyo veya embriyolar gelişimlerinin 3. günü veya 5. günü   transfer için seçilir.

Son aşamada ise seçilen embriyo ultrason eşliğinde yumuşak bir kateter ile rahim içine transfer edilir.Kalan iyi kalitedeki embriyolar dondurularak daha sonra kullanılmak üzere saklanabilir. Transfer sonrasında 30 dakika süre ile yatak istirahati uygulanır. Daha uzun süreli istirahatin sonuçlar üzerine etkisi olmadığı bilinmektedir. 5 gün embriyosu transferinden 10 gün 3 gün transferi sonrası 12. günde kanda gebelik testi olan beta-hCG ölçümü yapılır. Sonuç olarak tüp bebek tedavisinde size ait yumurta ile eşinize ait sperm laboratuar ortamında döllenerek sizin genlerinizi taşıyan bebek rahminize yerleştirilir.

Tüp Bebek Tedavisi Detaylı Bilgi ve Fiyat Talebi


Daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

© PembeMavi Hastanesi. Tüm hakları saklıdır.
Web Tasarım Bursa Web.

© PembeMavi Hastanesi. Tüm hakları saklıdır.
Web Tasarım Bursa Web.

Gönder
1
Merhaba, bilgi almak istiyorum.
Merhaba, bilgi almak istiyorum.